KEOSS

 

KEOSS staat voor kracht, eigenwaarde, ondersteuning, stimuleren en structuur.

 

Kracht

Tegenwoordig is het een veelgebruikte term, “in je eigen kracht staan”. Wat houdt dat nu eigenlijk in? Het heeft vooral te maken met bij jezelf blijven. Keuzes maken die bij jou passen. Als je uitgaat van je eigen karakter en persoonlijkheid, alles wat jou uniek maakt, dan ontdek je waar jouw kracht ligt.

 

Eigenwaarde

Hoe kijk je naar jezelf, ben je tevreden? Voor ieder mens is het van belang om een positief zelfbeeld te hebben. Respecteer jezelf! Als je een te lage eigenwaarde hebt, dan vormt dit een belemmering voor je functioneren en je ontwikkeling.

 

Ondersteuning

Dit is het belangrijkste onderdeel van KEOSS. Iedereen heeft wel eens het gevoel van chaos, van wanorde, ik red het niet alleen. Gelukkig hoeft dat ook niet. Ondersteunen, ook wel genoemd: begeleiden, beschermen, bijstaan, helpen, vasthouden, kortom, een steuntje in de rug.

 

Stimuleren

Soms lijkt veranderen zo moeilijk, zie je door de bomen het bos niet meer, lukt het je niet om dingen in gang te zetten. Dan is het fijn als er iemand is die je aanspoort, maar ook aanmoedigt. Samen een begin maken, zodat je het op termijn weer zelf aandurft en kunt.

 

Structuur

Het hebben van (een) structuur biedt veiligheid en maakt dat je makkelijker kunt inspelen op wat er van je gevraagd wordt. Het aanbrengen van overzicht, prioriteiten stellen, orde op zaken stellen. Dit geeft ruimte en rust in je hoofd en in je omgeving.